Paul Maassen

Paul Maassen (1981) studeerde jazz piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), en behaalde vervolgens in 2009 zijn titel Master Of Music aan het Utrechts Conservatorium, opgeleid door pianist Bert van den Brink. Hij was genomineerd voor de Erasmus Jazzprijs 2004, en won de 2e prijs van de Holland Casino Jazz Award 2007. Onlangs is Paul genomineerd voor de Bredase Cultuurprijs 2012.

Als sideman speelt hij in het Jan Schröder kwartet, waarvan het 2e album in november 2011 uitkwam bij O.A.P. Records. Daarnaast speelt hij bij het European Standards Project onder leiding van Pieter Bast, en met o.a. Bert Lochs en Jasper Somsen. Hier komt in de nabije toekomst het eerste album van uit. Ook werkt hij met het jonge zangtalent Laura Tuk.
Als veelgevraagd begeleidingspianist en repetitor, werkte hij met o.a. Pia Douwes, Vera Mann, Rotterdams Philharmonisch orkest en Wouter Hamel.
Sinds kort heeft hij een nieuw eigen ensemble opgericht, genaamd "Miro Move". Een ensemble met enkel 4 blazers en piano, waarbij het feit dat dit akoestisch in balans is, en zo een soort kamermuziek-achtige sfeer oproept, centraal staat. Naast zijn activiteiten als jazzpianist, werkt Paul als docent, arrangeur in de Musical-wereld. Als componist schreef hij muziek voor diverse projecten in jazz, pop en Musical.

Paul is daarnaast beiaardier. De beiaard wordt al sinds vier generaties in zijn familie bespeeld, met als vaste plek sinds 1923, de torenbeiaard van de Grote Kerk te Breda. Als jazz-opgeleid musicus, probeert hij zijn specifieke insteek te gebruiken om dit van oorsprong traditionele instrument te her-ontdekken. Paul initieert vele projecten, en produceerde onlangs een CD met zijn vader Jacques Maassen, met daarop grensoverschrijdende beiaardcombinaties Hij gaf en geeft concerten in Polen, België en natuurlijk in Nederland.

www.paulmaassen.nl

Paul Maassen